Coreea de Nord a oprit construcţia unei noi instalaţii de lansare de rachete: "Ar putea fi o turnură în politica sa de apărare"

Postat la 23 iulie 2013 41 afişări

Coreea de Nord a suspendat construcţia unei instalaţii de lansare pentru rachetele cu rază lungă de acţiune, a anunţat marţi un centru de studii american pe baza imaginilor surprinse de satelit.

Coreea de Nord a oprit construcţia unei noi instalaţii de lansare de rachete: "Ar putea fi o turnură în politica sa de apărare"

 Construcţia acestei noi rampe, a unui hangar de asamblare şi a unui centru de control al lansării la instalaţia Tonghae a fost oprită în septembrie 2012, a precizat Institutul americano-coreean al Universităţii Johns Hopkins pe site-ul său de Internet 38 North.

Această instalaţie era destinată lansării unor proiectile de gabarit mai mare decât racheta Unha-3 care a reuşit să plaseze pe orbită un satelit în decembrie.

Institutul Hopkins emite două ipoteze: Coreea de Nord a apreciat că îi este suficientă o singură instalaţie de lansare (la Sohae) sau a "decis să încetinească sau chiar să pună capăt activităţilor sale de proiectare a unei rachete mai mari", ceea ce ar marca o turnură în politica sa de apărare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/coreea-de-nord-a-oprit-constructia-unei-noi-instalatii-de-lansare-de-rachete-ar-putea-fi-o-turnura-in-politica-sa-de-aparare-11143166
11143166
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.