Copos este chemat de conducerea Athenee Palace Bucureşti să voteze delistarea companiei care administrează celebrul hotel din centrul Capitalei şi care este listată la bursă din 1997

Autor: Liviu Popescu Postat la 23 iunie 2020 399 afişări

Copos este chemat de conducerea Athenee Palace Bucureşti să voteze delistarea companiei care administrează celebrul hotel din centrul Capitalei şi care este listată la bursă din 1997

Athenee Palace Bucureşti, simbol bursier ATPA, companie care administrează hotelul omonim din centrul Capitalei, a anunţat la Bursa de la Bucureşti că va convoca acţionarii pe 28 iulie 2020 pentru a aproba delistarea companiei care la cel mai recent preţ de tranzacţionare are o capitalizare de 10,2 milioane lei.

Astfel, omul de afaceri George Copos, cel care controlează Ana Hotels, acţionar majoritar al Athenee Palace, este convocat de Consiliul de Administraţie pentru a vota delistarea unei companii prezentă la bursa romanească din 1997.

Convocatorul publicat la Bursă este semnat de Mateiaş Liliana-Rodica, Preşedinte şi Director General al Athenee Palace. Decizia de a convoca AGA a venit ca urmare a şedinţei Consiliului de Administraţie al Athenee din 22 iunie 2020.

De asemenea, acţionarii Athenee Palace, adică Ana Hotels cu 45%, Ana Holding Limited cu 19%, dar şi alţi investitori cu un total de 35%, sunt chemaţi să aprobe şi preţul unei acţiuni care urmează să fie achitat în cazul retragerilor din cadrul societăţii.

Athenee Palace Bucureşti este listată pe segmentul de tranzacţionare AeRO, cu o lichiditate foarte scăzută, de doar 4.000 lei anul acesta.

La ora redactării acestei ştiri, acţiunile cresc cu 12,6%, dar pe tranzacţii de doar 322 lei.​

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
bursa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.