Copiii - victimele nevazute ale crizei economice

Postat la 08 noiembrie 2010 16 afişări

Numarul familiilor care solicita ajutor financiar la Telefonul Copilului a crescut alarmant incepand din 2009, specialistii din domeniul protectiei copilului atentionand ca micutii sunt cei mai afectati de saracie, fenomen care poate creste abandonul scolar, cersetoria si chiar institutionalizarea.

O cercetare realizata in 2009 de UNICEF si Banca Mondiala indica faptul ca minorii si tinerii cu varste pana in 25 de ani sunt cei mai expusi riscului de saracie, ei reprezentand 43 la suta din totalul populatiei sarace.

"Saracia copilului este intr-adevar mult mai mare fata de toate celelalte categorii de populatie , fie ca vorbim de pensionari, fie ca vorbim de persoane somere, fie ca vorbim de rural sau urban. Media ratei saraciei este una din cele mai mari din Europa", a afirmat Voichita Pop, de la UNICEF.La un capat de Bucuresti, intr-o casa ingramadita intr-o curte stramta, isi duc zilele, in doar doua camere cu pereti murdari si plini de igrasie, noua copii si doi adulti. Cazul este unul din cele aproape 8.000 inregistrate la Telefonul Copilului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
copii,
victime,
criza
/actualitate/copiii-victimele-nevazute-ale-crizei-economice-7699985
7699985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.