Controverse privind declaratia ministrului ungar de Interne despre aderarea Romaniei la Schengen

Postat la 06 ianuarie 2011 43 afişări

O stire a agentiei DPA, potrivit careia ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, ar fi declarat ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen nu va avea loc in martie, cele doua tari putand fi integrate cel mai devreme in octombrie, a starnit controverse la Bucuresti.

Pinter a afirmat ca pana in luna iunie va deveni clar ce criterii mai au de indeplinit cele doua tari, iar aderarea ar putea avea loc cel mai devreme in luna octombrie. "Luna martie este exclusa", a declarat, de asemenea, un diplomat european, citat de NZZ.ch, care adauga ca aderarea celor doua tari la spatiul Schengen a generat deja dispute in Uniunea Europeana. Pinter a afirmat insa ca aderarea Romaniei si Bulgariei ramane pe agenda de lucru a presedintiei ungare a UE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aderare,
Romania,
Schengen,
Ungaria,
reactii
/actualitate/controverse-privind-declaratia-ministrului-ungar-de-interne-despre-aderarea-romaniei-la-schengen-7868706
7868706
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.