Controlorii STB renunţă la vesta cu inscripţia ”control”. Aceştia vor lua călătorii prin suprindere, dar pot cere biletul numai dacă se legitimează

Postat la 27 iunie 2022 100 afişări

Controlorii STB renunţă la vesta cu inscripţia ”control”. Aceştia vor lua călătorii prin suprindere, dar pot cere biletul numai dacă se legitimează

STB SA a anunţat luni demararea unui proiect prin care se elimină vesta albastră cu însemnele CONTROL – STB SA, aşa cum erau obişnuiţi călătorii.

Scopul proiectului este de a determina toţi călătorii să circule cu bilet de călătorie valabil şi de a elimina situaţiile în care aceştia achitau călătoria doar la vederea vestelor de control.

STB SA a luat această decizie în ideea că nu vesta albastră defineşte un controlor de legitimaţii de călătorie, ci documentele şi echipamentele care arată dreptul lor de a-i verifica pe călători.

În acest sens, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la calitatea de controlor, echipele de supracontrol trebuie să prezinte călătorilor următoarele documente, înainte de verificarea biletelor, potrivit STB SA:

 Legitimaţia de control, ce conţine poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu), iar pe verso delegaţia de control, care reprezintă împuternicirea angajatului STB SA de a efectua verificarea titlurilor de călătorie;

 Cardul de operator cu aplicaţie de control activă (denumit card de identitate), ce conţine, de asemenea, poza şi datele de identificare ale angajatului STB SA (nume, prenume şi numărul de serviciu), prin intermediul căruia controlorii legitimaţii călătorie se autentifică şi trec validatoarele în stare de control. Acest card nu poate fi clonat şi se află în posesia angajaţilor doar în timpul programului de lucru;

 Echipamentul de control pe care este instalată aplicaţia de verificare a cardurilor de călătorie.

În comunicatul societăţii se precizează că fără cardul de identitate, controlorii legitimaţii călătorie nu pot efectua controlul. Fară echipament de control şi fără card de identitate, nu se pot emite carduri de suprataxă.

Aceste mecanisme de verificare şi autentificare a angajaţilor în procesul de verificare a biletelor de călătorie sunt realizate pentru a elimina posibilitatea ca alte persoane să poată efectua controlul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
control,
calatori

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.