Control: Două treimi dintre locuitorii unui bloc al Primăriei Sectorului 5 locuiau abuziv

Autor: Petru Mazilu Postat la 27 noiembrie 2020 49 afişări

Două treimi dintre locuitorii unui bloc al Primăriei Sectorului 5 locuiau abuziv şi nu plăteau întreţinere. Asta au aflat angajaţii Primăriei Sectorului 5 din Bucureşti şi poliţiştii locali care au verificat un imobil cu şapte scări şi 115 apartamente. Locuinţele locuite abuziv au fost sigilate.

Control: Două treimi dintre locuitorii unui bloc al Primăriei Sectorului 5 locuiau abuziv

Două treimi dintre locuitorii unui bloc al Primăriei Sectorului 5 locuiau abuziv, aveau contractele expirate de ani de zile şi nu plăteau întreţinere. Este vorba despre blocul 53 situat pe Şoseaua Sălaj nr.129.

Imobilul aflat în administrarea Primăriei este format din şapte scări şi 115 de apartamente de două şi trei camere. Din cauza datoriilor uriaşe la întreţinere, una dintre scări era debranşată de la utilităţi.

Locuitorii fără acte au fost daţi afară, iar locuinţele ocupate abuziv au fost sigilate.

„Această acţiune a avut ca scop real ajutorarea şi sprijinirea celor care doreau să intre în legalitate şi care din diverse motive au întârziat să o facă. Apartamentele care erau ocupate fără nicio formă legală, abuziv, profitând de indolenţa fostei administraţii, au fost sigilate conform legii, acestea fiind bunurile statului, iar ruperea sigiliului reprezintă infracţiune ce se pedepseşte conform Codului Penal art. 260 – cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sectorului 5.

Acţiunea de verificare a avut loc joi. Activităţi asemănătoare vor avea loc şi în alte părţi ale Sectorului 5.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sector 5,
control,
locuinţe

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.