Contribuţia la pensiile private obligatorii creşte la 4% din venitul salariatului

Postat la 21 ianuarie 2013 45 afişări

Contribuţia la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II) va creşte de la 3,5% la 4% din venitul brut al salariatului, iar suma colectată este estimată pentru acest an la 3,05 miliarde de lei, potrivit proiectului bugetului asigurărilor sociale pentru acest an.

În primele 11 luni ale anului precedent, contribuţiile virate la Pilonul II au însumat 2,3 miliarde de lei, cu o medie lunară de 207,63 milioane de lei, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Nivelul contribuţiei la Pilonul II prevăzut pentru acest an este cu 0,5 puncte procentuale sub calendarul iniţial, după ce în 2009 Guvernul a decis să menţină la 2% pe fondul crizei financiare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Contribuţie,
venit,
salariau
/actualitate/contributia-la-pensiile-private-obligatorii-creste-la-4-din-venitul-salariatului-10511016
10511016
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.