Contribuţia FMI la al doilea pachet financiar pentru Grecia scade aproape la jumătate

Postat la 12 martie 2012 9 afişări

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va contribui la al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia, de 130 de miliarde de euro, cu 18 miliarde de euro, în timp ce la precedentul program financiar, de 110 miliarde de euro, a asigurat 30 de miliarde de euro.

Suma de 18 miliarde de euro reprezintă 14% din pachetul financiar actual, în timp ce în 2010 angajamentul Fondului a avut o pondere de 27% în pachetul total, potrivit Bloomberg. "FMI încearcă să păstreze un echilibru dificil între a rămâne implicat în pachetul de salvare a Greciei şi limitarea propriei expuneri", a spus Eswar Prasad, fost oficial FMI şi cercetător la organizaţia nonprofit Brookings Institution dinWashington. Directorul FMI, Christine Lagarde, a declarat că intenţionează să recomande board-ului aprobarea unui ajutor financiar de 28 miliarde de euro pentru Grecia. Suma include însă 9,8 miliarde de euro din contribuţia la pachetul financiar anterior, de 110 miliarde de euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
fmi,
grecia,
financiar
/actualitate/contributia-fmi-la-al-doilea-pachet-financiar-pentru-grecia-scade-aproape-la-jumatate-9389581
9389581
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.