Contre Orban-Roman pe tema actului adiţional la protocolul coaliţiei - surse

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 26 aprilie 2021 30 afişări

Liderul PNL, Ludovic Orban, şi deputatul liberal Florin Roman s-au contrazis, luni, în şedinţa Biroului Executiv pe tema actului adiţional la protocolul coaliţiei de guvernare, potrivit unor surse din conducerea partidului. Roman - „Înlocuieşte Constituţia”, Orban - „Nu înlocuieşte nimic”.

Contre Orban-Roman pe tema actului adiţional la protocolul coaliţiei - surse

„Ludovic (Orban - n.r.) a vrut să supună la vot actul adiţional la funcţionarea coaliţiei, dar Florin Roman a zis mai bine nu, fiindcă înlocuieşte Constituţia”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din conducerea PNL.

Potrivit surselor citate, Orban a reacţionat şi a explicat că documentul nu înlocuieşte nimic şi că procedura de demitere a miniştrilor rămâne la premier, dar revocarea se va face cu o informare prealabilă.

„Nu s-a mai spus nimic la vot”, au precizat sursele.

Cererea de revocare a unui ministru va fi trimisă preşedintelui de către premier după informarea prealabilă a formaţiunii politice care l-a propus pe ministru, pe baza unor argumente cuprinse într-o evaluare făcută de premier, arată actul adiţional convenit de liderii coaliţiei săptămâna trecută.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
roman,
pnl

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.