Contractul de înfiinţare a Apple vândut la licitaţie, pentru 1,5 milioane dolari

Autor: Dorin Oancea Postat la 14 decembrie 2011 13 afişări

Contractul încheiat între Steve Jobs, Stephen Wozniak şi Ronald Wayne pentru înfiinţarea, în 1976, a companiei Apple a fost cumpărat la licitaţie cu 1,59 de milioane de dolari. Conform BBC, preţul cerut de casa de licitaţii Sotheby a fost depăşit de 15 ori.

Cumpărătorul este Eduardo Cisneros, directorul executiv al Cisneros Corporation, companie care activează în real estate, producţie TV şi telecomunicaţii. Cisneros a concurat cu alte cinci persoane interesate.

Documentele au fost vândute de Wade Saadi, fondator şi director executiv al companiei de recrutări în IT Pencom Systems, care le-a cumpărat de la Ronald Wayne în 1994, pentru "câteva mii de dolari".

Setul de documente au fost semnate de cei trei fondatori la 1 aprilie 1976 în include un amendament încheiat 11 zile mai târziu, când Wayne a ieşit din afacere. Wayne, care a jucat un rol important în fondarea Apple, a primit la plecare 800 de dolari şi ceva mai târziu alţi 1.500 de dolari.

Wayne l-a ajutat pe Jobs sa-l convingă pe Wozniak să plece de la Hewlett-Packard, dar nu a avut încredere în puterea financiară a noii companii şi a preferat să meargă la Atari. Apple este astăzi a companie cu peste 40.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri de 65 de miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/contractul-de-infiintare-a-apple-vandut-la-licitatie-pentru-1-5-milioane-dolari-9059462
9059462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.