Contaminările Covid în rândul angajaţilor din sănătăte din Italia s-au prăbuşit drastic după vaccin

Autor: Andreea Tobias Postat la 11 februarie 2021 256 afişări

Contaminările Covid în rândul angajaţilor din sănătăte din Italia au scăzut cu mai mult de 60% de la începutul campaniei de vaccinare.

Contaminările Covid în rândul angajaţilor din sănătăte din Italia s-au prăbuşit drastic după vaccin

Datele au fost publicate joi de La Stampa, care citează o monitorizare făcută de o fundaţie.

Astfel, în ultimele 3 săptămâni, infectările au scăzut cu 64,2% în rândul angajaţilor din domeniul sănătăţii. De la 4.382 de cazuri înregistrate în săptămâna 13-19 ianuarie, când a început administrarea celei de-a doua doze de vaccin, s-a ajuns la 1.570 infectări în săptămâna 3-9 februarie.

Preşedintele Fundaţiei Gimbe, cea care a făcut monitorizarea, Nino Cartabellotta, este de părere că „reducerea netă este probabil efectul administrării a aproximativ 1,9 milioane de doze de vaccin angajaţilor din sănătate”.

În Italia, în 10 februarie, 1.214.139 persoane (2,04% din populaţie) făcuseră a doua doză de vaccin.

70% din doze au fost destinate lucrătorilor din domeniul sănătăţii, 18% personalului din afara sănătăţii, 11% angajaţilor şi oaspeţilor caselor de îngrijire medicală şi mai puţin de 1% persoanelor cu vârsta peste 80 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
covid,
italia,
angajaţi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.