Consumul populaţiei a scăzut cu 1% în trimestrul patru 2012 în România, iar în UE a stagnat

Postat la 04 martie 2013 20 afişări

Cheltuielile de consum din România au scăzut în ultimul trimestru al anului trecut cu 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, după un avans anual de 1% înregistrat în trimestrul al treilea, în timp ce în Uniunea Europeană au rămas constante, potrivit unui barometru al Visa Europe.

Consumul populaţiei a scăzut cu 1% în trimestrul patru 2012 în România, iar în UE a stagnat

 "România este direct conectată la statele europene prin exporturi şi este normal ca declinul înregistrat în medie de cheltuielile de consum din economiile europene timp de trei trimestre consecutive să se resimtă, cu un anumit decalaj de timp, şi pe piaţa locală. Cu toate acestea, sperăm să vedem cât mai curând efectele îmbunătăţirii evoluţiei cheltuielilor de consum din unele economii ale UE cu care România are relaţii comerciale strânse, precum Germania sau Franţa", a declarat, într-un comunicat, directorul general al Visa Europe pentru România, Cătălin Creţu.

Cheltuielile de consum din Uniunea Europeană au scăzut în trimestrul patru cu 0,1% faţă de aceeaşi perioadă din 2011, însă tendinţa s-a îmbunătăţit semnificativ comparativ cu declinul de 1,7% înregistrat în trimestrul al treilea, potrivit Barometrului cheltuielilor de consum din UE al Visa Europe.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consumul-populatiei-a-scazut-cu-1-in-trimestrul-patru-2012-in-romania-iar-in-ue-a-stagnat-10633822
10633822
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.