Consumatorii casnici care nu au trecut pe piaţa liberă vor avea facturi şi cu 85% mai scumpe la curent, din 1 ianuarie. Ei vor suporta majorările din aprilie

Postat la 02 decembrie 2021 479 afişări

Consumatorii casnici care nu au trecut pe piaţa liberă vor avea facturi şi cu 85% mai scumpe la curent, din 1 ianuarie. Ei vor suporta majorările din aprilie

Aproximativ 5,5 milioane de consumatori casnici de energie electrică, care nu au trecut în piaţa concurenţială, urmează să primească, dacă nu au primit deja, notificări privind creşterea preţului energiei la 1 ianuarie 2022. Aceste majorări sunt cuprinse între 58 – 85%, arată o estimare transmisă de Asociaţia Energia Inteligentă.

Creşterea preţului energiei electrice pentru consumatorii casnici din serviciul universal – deci cei care nu au ales un furnizor de pe piaţa concurenţială – va fi diferită în regiunile ţării.

Conform datelor transmise de preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliţă, creşterile se încadreză între 58%, în nord-est, zona E-ON Distribuţie, şi 85%, în zona Olteniei, acoperită de CEZ Distribuţie.

Bucureştenii vor plăti dublu

Dumitru Chisăliţă precizează însă că, deşi consumatorii casnici vor primi aceste notificări, ei nu vor trebuie să achite, în perioada 1 ianuarie – 31 martie 2022, creşterile de preţ, prin prisma pachetului legislativ pentru acordarea unui ajutor pentru compensarea facturilor şi plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale, schemă valabilă între 1 noiembrie 2021 şi 31 martie 2022.

În această perioadă consumatorii de energie electrică vor achita 0,71 lei / kWh, urmând ca aceste creşteri importante de preţ să fie plătite de la 1 aprilie 2022.

„Cu toate acestea, începând cu data de 1 aprilie 2022 aceste preţuri vor fi plătite de consumatorii casnici, astfel pentru un apartament cu 3 camere din Bucuresti, dacă anul trecut se plătea cca 87 lei/lună, începând cu 1 aprilie 2022 se va plăti 169 lei/lună – adică o dublare a costului cu energia”, precizează Dumitru Chisăliţă.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
consumatori,
lipsa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.