Constructorii vor putea majora cu cel mult 10% valoarea contractelor pentru autostrazi

Postat la 18 aprilie 2011 9 afişări

Contractele pentru constructia a patru sectoare de autostrada de pe Coridorul IV vor avea noi clauze, care vizeaza imposibilitatea de a majora valoarea contractului cu mai mult de 10% si penalitati de 0,1% pentru fiecare zi de intarzieri.

Pentru cele patru sectoare de autostrada (Nadlac-Arad, Timisioara-Lugoj, Lugoj-Deva si Orastie-Sibiu) au fost selectati saptamana trecuta constructorii, iar contractele vor fi semnate in perioada urmatoare, dupa expirarea termenul de depunere a contestatiilor. Anterior, constructorii aveau posibilitatea sa majoreze pretul contractului cu pana la 50% din valoare prin acte aditionale. "Potrivit noilor reguli, nu este posibila depasirea cu mai mult de 10% din valoarea de contract actualizata conform indicilor statistici, sau schimbarilor de legislatie. In plus, pentru intarzierea inregistrata in finalizarea contractului in termenul prevazut, penalitatile sunt de 0,1% din valoarea de contract acceptata, corespunzatoare (asa cum va fi determinata de inginer), fara TVA, pentru fiecare de zi de intarziere", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constructorii-vor-putea-majora-cu-cel-mult-10-valoarea-contractelor-pentru-autostrazi-8168620
8168620
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.