Constantin Niţă, ministrul delegat pentru energie: Trebuie găsită o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă pentru hidrocentrala Tarniţa pentru echilibrarea sistemului energetic

Postat la 09 ianuarie 2013 15 afişări

Autorităţile române caută o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă care poate investi peste un miliard de euro în proiectul hidrocentralei Tarniţa - Lăpuşteşti, judeţul Cluj, a declarat ieri ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă. El a spus că hidrocentrala de la Tarniţa - Lăpuşteşti "este necesară pentru echilibrarea sistemului energetic".

"Investiţia de la Tarniţa - Lăpuşteşti este una foarte importantă. Este nevoie de această investiţie şi căutăm investitori, pentru că suma necesară, de 1,2 - 1,4 miliarde de euro, nu este o sumă mică, iar statul român sau Guvernul nu îşi poate permite o astfel de investiţie. Trebuie să găsim o soluţie de parteneriat public-privat sau o firmă care poate să investească această sumă. Cu certitudine căutăm o astfel de firmă pentru că această hidrocentrală este necesară pentru echilibra­rea sistemului energetic", a afirmat Niţă, prezent ieri la Cluj-Napoca, la inaugurarea unui centru de servicii al E.ON. Printre cele mai mari şi mai aşteptate proiecte de către investitori sunt hidrocentrala Tarniţa (judeţul Cluj) şi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actualitate,
economie,
zf
/actualitate/constantin-nita-ministrul-delegat-pentru-energie-trebuie-gasita-o-solutie-de-parteneriat-public-privat-sau-o-firma-pentru-hidrocentrala-tarnita-pentru-echilibrarea-sistemului-energetic-10444547
10444547
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.