Constantin: Fermierii au început să se asocieze, dar sunt încă sute de mii cu 1-5 hectare

Postat la 15 aprilie 2013 17 afişări

Fermierii au început să se asocieze în ultimii ani, astfel încât de la 1,2 milioane de agricultori care administrau 8,5 milioane de hectare în 2008 s-a ajuns la 1,08 milioane de agricultori cu 9,8 milioane de hectare, a declarat luni, la Topoloveni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

 Constantin a spus că problema legată de asociere este poate cea mai mare provocare pe care o are în perioada următoare.

"Mă bucur că lucrurile au început să se mişte. La APIA, în 2008, când s-a făcut prima solicitare de plată pe suprafaţă, aveam în jur de 1,2 milioane de beneficiari care cereau la plată undeva în jur de 8,5 milioane de hectare. Astazi, după cinci ani, avem un număr mai mic de beneficiari, 1,08 milioane, cu o suprafaţă mult mai mare, 9,8 milioane de hectare", a spus ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/constantin-fermierii-au-inceput-sa-se-asocieze-dar-sunt-inca-sute-de-mii-cu-1-5-hectare-10748464
10748464
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.