Consiliul Fiscal: Fondul de salarii poate creste cu 5% anul viitor, iar pensiile cu minimum 7%

Postat la 08 aprilie 2011 23 afişări

Conditia pentru salarii si pensii mai mari in 2012 este ca economia sa creasca cu 1,5% in acest an si cu 3,9% anul viitor.

Fondul de salarii poate creste anul viitor doar cu 5% daca economia va avansa cu 1,5% in acest an si cu 3,9% in 2012, iar pensiile s-ar putea majora cu cel putin 7%, a declarat joi presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru. "Conform cu tintele deja asumate exista niste plafoane care s-au stabilit pentru cheltuielile de personal pentru 2012, respectiv incadrarea in 7,1% din PIB. Pe baza ultimei variante a strategiei fiscal-bugetare si legii care reglementeaza plafoanele pentru cheltuieli, putem spune ca exista in acest moment un potential de crestere a fondului de salarii de 5% ca sa ne putem incadra in 7,1% din PIB pentru anul viitor. Evident ca daca avem un PIB mai mare, putem creste mai mult", a spus Dumitru, intr-o conferinta de presa. El a precizat ca datele pe care se bazeaza aceste estimari indica rate de crestere economica de 1,5% pentru 2011 si de 3,9% pentru anul viitor.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
consiliul fiscal,
salarii,
pensii,
crestere
/actualitate/consiliul-fiscal-fondul-de-salarii-poate-creste-cu-5-anul-viitor-iar-pensiile-cu-minimum-7-8138604
8138604
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.