Consiliul Concurenţei va sesiza ANPC în legătură cu abuzurile dealerilor auto privind garanţiile acordate

Postat la 18 aprilie 2012 14 afişări

Consiliul Concurenţei va sesiza Autoritatea Naţională de Protecţie a Consumatorului cu privire la abuzurile dealerilor auto, care impun cumpărătorilor să-şi repare maşina doar la reprezentanţe sau îi anunţă că vor pierde garanţia dacă apelează la alţi reparatori decât cei din reţeaua constructorului.

"Consiliul Concurenţei va sesiza ANPC cu privire la abuzul de garanţii al dealerilor auto, aceasta fiiind singura instituţie în măsură să descopere şi să sancţioneze astfel de abuzuri ale vânzătorilor de automobile", arată autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei.

Instituţia notează că potrivit unei ordonanţe de urgenţă din 1992, privind protecţia consumatorilor, "libertatea de a lua decizii la achiziţionarea de produse şi servicii, fără a li se impune în contracte clauze abuzive sau care pot favoriza folosirea unor practici comerciale incorecte în vânzare, de natură a influenţa opţiunea acestora reprezintă un drept al consumatorilor, la încheierea contractelor".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Consiliu,
Concurenţa,
ANPC
/actualitate/consiliul-concurentei-va-sesiza-anpc-in-legatura-cu-abuzurile-dealerilor-auto-privind-garantiile-acordate-9538170
9538170
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.