Consiliul Concurenţei investighează infrastructura telecom din Capitală

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 27 martie 2013 49 afişări

Consiliul Concurenţei a iniţiat în această lună o analiză privind piaţa serviciilor de acces la infrastructura de telecomunicaţii de la nivelul Capitalei, pentru a identifica poziţia şi puterea fiecărui operator relevant, a declarat vicepreşedintele instituţiei Valentin Mircea.

Consiliul Concurenţei investighează infrastructura telecom din Capitală

Consiliul Concurenţei a iniţiat în această lună o analiză privind piaţa serviciilor de acces la infrastructura de telecomunicaţii de la nivelul Capitalei, pentru a identifica poziţia şi puterea fiecărui operator relevant, a declarat vicepreşedintele instituţiei Valentin Mircea. „Este o iniţiativă internă. Vrem să clarificăm poziţia fiecărui operator care activează pe această piaţă la nivelul Capitalei. La finele acestei analize, care va se va încheia peste un an de zile, se pot aplica o serie de măsuri care să stimuleze concurenţa în acest domeniu“, a spus Mircea. El a adăugat că eventualele propuneri de stimulare a concurenţei vor fi puse în practică de autori­tă­ţile cu competenţe în acest domeniu. „Poate fi Guvernul, poate fi autoritatea de reglementare, poate fi Minis­terul pentru Societatea Informaţională sau Primăria Capitalei.“ La finele lunii februarie, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Internet Service Provi­derilor (ANISP) Mihai Bătrîneanu a afirmat că Netcity Telecom, companie deţinută de grupul UTI, a transformat reţeaua metropolitană de telecomunicaţii din Bucureşti într-un monopol şi prin creşterea abuzivă a tarifelor de acces operatorii de talie redusă vor intra în faliment, concurenţa va fi afectată, iar preţurile pentru utilizatorii finali vor fi majorate.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/consiliul-concurentei-investigheaza-infrastructura-telecom-din-capitala-10693462
10693462
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.