Consiliul Concurenţei a declanşat trei investigaţii privind trucarea unor licitaţii pentru drumuri

Postat la 10 aprilie 2012 25 afişări

Consiliul Concurenţei a declanşat trei investigaţii privind posibile înţelegeri între companii de a participa cu oferte trucate la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Teleorman, CJ Ilfov şi de Direcţia Drumuri şi Poduri Craiova pentru atribuirea unor contracte de modernizare a drumurilor.

"Două din cele trei investigaţii au fost declanşate în urma informaţiilor privind modul în care s-au depus documentele de calificare şi s-au elaborat ofertele de participare, furnizate de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice. Pentru cea de a treia investigaţie, indiciile au fost obţinute în cadrul studiului de piaţă pe care îl derulăm pe piaţa lucrărilor de construcţii de drumuri şi autostrăzi din România", a declarat într-un comunicat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Prima investigaţie se referă o posibilă înţelegere între 14 companii de a participa cu oferte trucate, individuale şi în asociere, la două licitaţii organizate de Consiliul Judeţean Teleorman în perioada 2009-2010 pentru atribuirea unor contracte de reabilitare a drumurilor. Cele două licitaţii au fost câştigate de Tel Drum SA, valoarea totală a contractelor încheiate fiind de 137,6 milioane lei, fără TVA (aproximativ 32 milioane euro). Sursa de finanţare a lucrărilor a fost Fondul European pentru Dezvoltare Regională, bugetul de stat şi bugetul Consiliului Judeţean Teleorman.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Consiliul Concurenţei,
licitaţii,
drumuri
/actualitate/consiliul-concurentei-a-declansat-trei-investigatii-privind-trucarea-unor-licitatii-pentru-drumuri-9503970
9503970
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.