Confruntări între manifestanţi şi poliţie la Rio de Janeiro

Postat la 18 iunie 2013 48 afişări

Manifestanţi şi poliţişti s-au confruntat luni seara în faţa Adunării legislative, la Rio, în centrul oraşului, la finalul unei manifestaţii împotriva creşterii tarifelor transportului în comun şi a costurilor cu Mondialul din 2014.

Confruntări între manifestanţi şi poliţie la Rio de Janeiro

 Un grup de manifestanţi a tras cu artificii în poliţişti şi a incendiat pubele, iar aproximativ 80 de poliţişti, care s-au retras în clădire, răspundeau cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Au fost efectuate, de asemenea, focuri de avertisment cu gloanţe reale în plan vertical.

Cinci poliţişti au fost răniţi de către manifestanţi, potrivit unui comunicat oficial al Poliţiei Militare (PM, însărcinată cu menţinerea ordinii publice în Brazilia) difuzat la ora locală 21.30 (marţi, 3.30,ora României). PM a precizat că a mobilizat 150 de poliţişti pentru a asigura securitatea evenimentului.

"Ieri, în faţa stadionului Maracana, am văzut manifestanţi răniţi, însă astăzi (luni) am văzut poliţişti răniţi", a declarat o studentă, Julia Vieira, în vârstă de 19 ani, citată de site-ul G1 Globo.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/confruntari-intre-manifestanti-si-politie-la-rio-de-janeiro-10980343
10980343
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.