Conflictul Turcia-Siria: Armata turcă a bombardat ţinte pe teritoriul sirian. Reuniune NATO la Bruxelles: Aliaţii au exprimat un mesaj de susţinere a Turciei

Postat la 04 octombrie 2012 7 afişări

Ţările membre NATO şi-au exprimat miercuri seara solidaritatea cu Turcia, în cursul unei reuniuni de urgenţă, convocată la Bruxelles în urma tirurilor de obuz provenind din Siria care au ucis cinci persoane în Turcia, a anunţat o sursă diplomatică.

În cursul reuniunii NATO de la Bruxelles, "toţi aliaţii au condamnat" incidentul "şi au exprimat un mesaj ferm de susţinere a Turciei", care este unul dintre cei 28 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, potrivit aceleiaşi surse. De asemenea, NATO a îndemnat Siria să "pună capăt încălcării flagrante a dreptului internaţional". "Alianţa (Nord-Atlantică) reclamă încetarea imediată a unor asemenea acte agresive faţă de un aliat", se arată într-un comunicat publicat de NATO la finalul reuniunii. Turcia a bombardat miercuri ţinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile de obuze dinspre Siria în care au fost ucişi cinci civili, într-o localitate la frontiera cu Turcia, a anunţat premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
conflict,
siria,
turcia,
nato,
bruxelles
/actualitate/conflictul-turcia-siria-armata-turca-a-bombardat-tinte-pe-teritoriul-sirian-reuniune-nato-la-bruxelles-aliatii-au-exprimat-un-mesaj-de-sustinere-a-turciei-10157117
10157117
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.