Conflictul interetnic din Bulgaria ia amploare: Violenţe într-un cartier al romilor din oraşul bulgar Blagoevgrad - VIDEO

Postat la 29 septembrie 2011 9 afişări

Noi violenţe au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi în cartierul cu majoritate romă din oraşul bulgar Blagoevgrad, în urma mai multor arestări, în timp ce Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la manifestaţiile antirome din Bulgaria, relatează Novinite.

Doi romi au fost răniţi într-o bătaie între locuitorii cartierului şi un grup de activişti de extremă-dreapta, situaţie care a generat tensiuni în zonă, a anunţat postul bulgar de televiziune bTV joi dimineaţă.

Ieşirile din cartier au fost blocate de poliţie. Ciocnirile au izbucnit după ce participanţii la un marş a atacat doi romi ce se plimbau din întâmplare prin apropiere. Poliţia a restabilit ordinea în Blagoevgrad şi atmosfera din oraş era calmă joi dimineaţa.

În timpul marşurilor din alte nouă oraşe din ţară - Sofia, Varna, Veliko Tărnovo, Asenovgrad, Montana, Plevna, Plovdiv, Ruse şi Sliven -, la care au participat în total aproximativ 650 de persoane, nu au fost înregistrate incidente.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conflictul-interetnic-din-bulgaria-ia-amploare-violente-intr-un-cartier-al-romilor-din-orasul-bulgar-blagoevgrad-video-8815663
8815663
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.