Conflictul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud: Seulul promite o "ripostă violentă" în cazul unei "provocări" din partea Phenianului

Postat la 01 aprilie 2013 27 afişări

Coreea de Sud a promis luni o "ripostă violentă" în cazul unei "provocări" din partea Coreei de Nord, cu ajutorul Statelor Unite, care au mobilizat avioane "invizibile" pe radar, de tip F-22, pe fondul unor tensiuni puternice cu Nordul, unde Parlamentul urma să se reunească luni.

Conflictul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud: Seulul promite o "ripostă violentă" în cazul unei "provocări" din partea Phenianului

 Preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye, şefa grupului conservatorilor, a discutat luni dimineaţa cu oficiali militari de rang înalt şi cu ministrul Apărării.

"Eu cred că ar trebui să opunem o ripostă violentă şi imediată, fără nicio consideraţie politică, în cazul în care (Coreea de Nord) se aventurează la o provocare împotriva populaţiei noastre", a declarat şefa statului, în funcţie din februarie.

Peninsula Coreea este teatrul unui nou episod cu invective şi ameninţări, începând din decembrie, când Coreea de Nord a procedat la o lansare cu succes a unei rachete cu rază lungă de acţiune considerată de către Washington şi Seul un tir de rachetă balistică.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conflictul-dintre-coreea-de-nord-si-coreea-de-sud-seulul-promite-o-riposta-violenta-in-cazul-unei-provocari-din-partea-phenianului-10703733
10703733
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.