CONFLICTUL China-Japonia: Guvernul japonez denunţă prima încălcare din istorie a spaţiului său aerian de către China

Postat la 13 decembrie 2012 10 afişări

Un avion chinez de supraveghere maritimă a survolat joi insulele Senkaku, administrate de Japonia, iar avioanele de vânătoare nipone au decolat înspre acest arhipelag, a anunţat Guvernul de la Tokyo.

Potrivit televiziunii japoneze NHK, aceasta este prima intruziune a unui avion oficial chinez în spaţiul său aerian de la al Doilea Război Mondial.

"Aceasta este prima încălcare a spaţiului nostru aerian de către un avion chinez de când ne amintim", a explicat, de asemenea, pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Osamu Fujimura, a explicat presei că avionul chinez, un bimotor Harbin Y-12, a intrat în spaţiul aerian al acestor insule din Marea Chinei de Est, revendicate de Beijing, la scurt timp după ora 11.00 (04.00 ora României), deasupra insulei Uotsuri.

Forţele aeriene de autoapărare (aviaţia niponă) au trimis imediat avioane de vânătoare F-15 la faţa locului, a precizat Fujimura, fără a anunţa vreun incident.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Guvern,
China,
Japonia,
istorie
/actualitate/conflictul-china-japonia-guvernul-japonez-denunta-prima-incalcare-din-istorie-a-spatiului-sau-aerian-de-catre-china-10390132
10390132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.