Conferinţă Ziarul Financiar: Agricultura, la startul marelui boom?

Autor: Departamentul Economic Postat la 10 septembrie 2013 123 afişări

Ziarul Financiar organizează, marţi, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din Bucureşti, Sala Atlas 1, conferinţa ZF Agribusiness, intitulată "Agricultura, la startul marelui boom?".

Conferinţă Ziarul Financiar: Agricultura, la startul marelui boom?

 Ziarul Financiar organizează, marţi, 10 septembrie, la Hotel Raddison Blu din Bucureşti, Sala Atlas 1, conferinţa ZF Agribusiness, intitulată "Agricultura, la startul marelui boom?".

Agricultura, o piaţă cu afaceri de 15-18 miliarde de euro anual, a intrat pe un trend ascendent, după ce în 2012 recoltele au urcat cu până la 60%, datorită condiţiilor meteorologice prielnice. Fermierii încep să aibă bani, iar lucrul acesta se vede în achiziţiile de utilaje agricole din ce în ce mai performante. În plus, acum este timpul marilor achiziţii de terenuri agricole. Nimeni nu mai vinde, toată lumea cumpără.

Evaziunea fiscală ramâne în continuare un adevărat flagel în piaţa agricolă, deşi în anii cu rezultate bune plusul agriculturii se vede în PIB, gradul de colectare al banilor la buget nu evoluează în acelaşi sens.

Cu toate acestea, terenurile fertile şi ieftine, subvenţiile de la Uniunea Europeană şi apropierea de Marea Neagră fac din agricultură un magnet pentru investitorii străini aflaţi în căutare de randamente peste cele oferite de fondurile de investiţii sau de plasamentele considerate ca fiind tradiţionale.

La evenimentul ZF Agribusiness - "Agricultura, la startul marelui boom?", autorităţile şi cei mai mari jucători din domeniu vor face o analiză a rezultatelor pe care agricultura le-a adus în acest an în economie, a tendinţelor şi aşteptărilor pieţei în privinţa evoluţiei preţurilor după declinul puternic din vară.

Cei prezenţi la eveniment vor afla de la Preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii Valeriu Steriu, Directorul General Adjunct Implementare Tehnică din APDRP Nicolae Popa, Preşedintele LAPAR Laurenţiu Baciu şi Directorul Metodologie APIA Raluca Daminescu estimările privind absorţia totală a fondurilor europene pentru investiţii în agricultură la sfârşitul actualului exerciţiu financiar şi ce linii de finanţare urmează să fie deschise anul viitor, analiza situaţiei subvenţiilor din agricultură.

Alte subiectele de interes din cadrul conferinţei vor fi măsurile luate de Guvern pentru a stopa evaziunea după ce taxarea inversă va ieşi din vigoare; sectoarele din agricultură în care pot investi străinii; evoluţia pieţei utilajelor şi care vor fi motoarele de creştere în 2014.

Radu Ionescu, Managing Partner, Casa de Avocatura Ionescu şi Sava va prezenta situaţia legislativă de pe piaţa tranzacţiilor cu terenuri agricole, care sunt cele mai importante obstacole în calea tranzacţiilor, ce trebuie făcut pentru înlăturarea acestora şi ce indica evoluţia pieţei de fuziuni şi achiziţii în agribusiness.

Monika Puiu - Managing Director NHR Agropartners, Adrian Porumboiu - proprietarul Grupului Racova, Mihai Petcu - proprietarul societăţii Agroindustriale Pantelimon şi Marius Verdeşi - fermier şi procesator în industria cărnii şi a laptelui şi proprietarul Zimbria întregesc lista speakerilor invitaţi. Aceştia vor împărtăşi participanţilor la eveniment din experienţa lor şi vor vorbi, în cadrul unui panel dedicat, despre lecţiile ce pot fi învăţate de la antreprenorii care au dezvoltat o afacere profitabilă în domeniul agriculturii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
agricultura,
conferinta
/actualitate/conferinta-ziarul-financiar-agricultura-la-startul-marelui-boom-11306329
11306329
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.