Conferinţă ZF: Grapini crede că numărul IMM-urilor trebuie să crească de trei ori şi să ajungă la media din UE

Postat la 15 mai 2013 24 afişări

România trebuie să ajungă la media Uniunii Europene în ceea ce priveşte ponderea IMM-urilor la mia de locuitori, pentru ca acestea să se dezvolte într-o economie sustenabilă, raportul fiind în prezent de 20 IMM/1.000 de locuitori, de trei ori mai mic decât media UE, a spus ministrul Maria Grapini.

Conferinţă ZF: Grapini crede că numărul IMM-urilor trebuie să crească de trei ori şi să ajungă la media din UE

 "Pentru o dezvoltare într-o economie sustenabilă trebuie să ajungem şi noi la media UE privind ponderea IMM-urilor la o mie de locuitori. În România sunt acum 20 de IMM-uri la 1.000 de locuitori, iar în Uniunea Europeană media este de 61 de IMM-uri la 1.000 de locuitori. Trebuie să ajungem la media UE pentru că orice economie trebuie să aibă drept coloană vertebrală IMM-urile", a declarat miercuri ministrul delegat pentru IMM, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar.

Ea a menţionat că nu crede în statistici, dar că acestea trebuie să luate atare, în lipsa altora. Cu toate acestea, a prezentat mai multe date statistice privind IMM-urile din România.

Astfel, diferenţa dintre numărul înmatriculărilor noi de firme mici şi mijlocii şi cel al radierilor era de minus 9.000 în decembrie 2012, în scădere de la minus 175.800 la finalul anului 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/conferinta-zf-grapini-crede-ca-numarul-imm-urilor-trebuie-sa-creasca-de-trei-ori-si-sa-ajunga-la-media-din-ue-10879270
10879270
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.