Conferinţă extraordinară a partidului unic din Coreea de Nord, înainte de lansarea unei rachete

Postat la 02 aprilie 2012 14 afişări

Phenianul a anunţat luni organizarea unei conferinţe extraordinare a partidului său pentru 11 aprilie, cu scopul de a consolida poziţia noului lider al regimului înainte de marcarea a 100 de ani de la naşterea fondatorului ţării şi lansarea controversată a unei rachete.

Coreea de Nord va marca pe 15 aprilie centenarul naşterii lui Kim Il-sung, cel care a fondat ţara după al Doilea Război Mondial, tatăl şi bunicul celor doi lideri care i-au succedat la putere.

Phenianul a anunţat la jumătatea lui martie lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune între 12 şi 16 aprilie în vederea plasării pe orbită a unui satelit de observaţie destinat unor scopuri civile. Însă Statele Unite şi aliaţii lor, în special sud-coreenii şi japonezii, cred că este vorba despre un test deghizat de rachetă balistică cu rază lungă de acţiune şi cer regimului nord-coreean să renunţe la ea.

Potrivit unor analişti, reuniunea anunţată a Partidului Muncitorilor din Coreea, partid unic, ar urma să îl numească pe noul lider Kim Jong-un, care a preluat puterea după moartea tatălui său în decembrie, în postul de secretar general al partidului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Conferinţă,
partid,
Coreea de Nord,
rachete
/actualitate/conferinta-extraordinara-a-partidului-unic-din-coreea-de-nord-inainte-de-lansarea-unei-rachete-9465192
9465192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.