Conducerea BVB, sub asediul actionarilor

Postat la 18 aprilie 2011 10 afişări

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat oficial ca a primit saptamana trecuta solicitari din partea unor actionari privind completarea ordinii de zi a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) cu propuneri privind reducerea capitalului social, prin injumatatirea valorii nominale de la 10 lei la 5 lei si distribuirea sumelor rezultate catre actionari, si privind alegerea Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ.

Solicitarile sunt sustinute pe de o parte de fondurile de investitii si banci, dar si de unele firme de brokeraj locale. Odata introduse pe ordinea de zi, ele si-ar putea gasi o sustinere puternica in randul actionarilor, iar daca ar fi aprobate, ele ar putea duce la schimbari in Consiliul de Administratie si la o scadere a lichiditatilor pe care conducerea Bursei le are la dispozitie. Reprezentantii Bursei de Valori au precizat ca cererile vor fi verificate "sub aspectul indeplinirii conditi¬ilor de fond si forma cerute de legislatia romaneasca incidenta".

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
conducere,
bvb,
actionari
/actualitate/conducerea-bvb-sub-asediul-actionarilor-8166326
8166326
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.