Condiţiile de îndeplinit de cei care vând măşti „acoperitoare”, proiect pus în dezbatere de ANPC

Autor: Laura Buciu Postat la 26 noiembrie 2020 110 afişări

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a lansat în dezbatere publică, joi, Proiectul de Ordin privind stabilirea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care comercializează „acoperitoare de faţă”, respectiv măşti care nu protejează de COVID-19.

Condiţiile de îndeplinit de cei care vând măşti „acoperitoare”, proiect pus în dezbatere de ANPC

Potrivit ANPC, operatorii economici trebuie să îndeplinească anumite condiţii pentru a putea comercializa, pe piaţa naţională, „acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate”.

Proiectul a fost realizat ca urmare a rezultatelor parţiale centralizate în urma verificărilor comisarilor ANPC pe piaţa de măşti din România, care atestă faptul că mai mult de jumătate din aceste produse au neconformităţi, cantitatea ajungând la aproximativ 20 de milioane de bucăţi, care au şi fost retrase de pe piaţă.

„ANPC derulează încă de la începutul stării de urgenţă, o campanie naţională de control având ca tematică piaţa de măşti, iar aceste verificări vor continua până la sfarşitul stării de alertă, cunoscută fiind importanţa acestor produse pentru toţi consumatorii români, aflaţi în plină perioadă marcată de pandemia de Covid-19.”, arată ANPC.

Observatiile şi propunerile referitoare la Proiectul de Ordin propus spre consultare de ANPC, se pot transmite în perioada 2 – 11 decembrie pe adresa Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor din Bulevardul Aviatorilor nr. 72, sector 1, Bucureşti sau la adresa de e-mail cabinet@anpc.ro.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, declara miercuri că măştile din comerţ care nu protejează de COVID vor trebui marcate ca atare şi vor fi numite „acoperitoare de faţă”.

Ministerul spunea că un control al ANPC a constatat că jumătate din măştile oferite în reţelele comerciale nu protejau de coronavirus şi au fost amenzi de 18 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anpc,
mască,
dezbatere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.