Concluziile negocierilor cu FMI: TVA la încasare din 2013 şi calendar de privatizări refăcut. Sumele necesare pentru refacerea salariilor bugetarilor au fost asigurate

Postat la 12 august 2012 42 afişări

FMI a agreat în discuţiile cu autorităţile române plata TVA la încasare din ianuarie 2013, decalarea calendarului de privatizări ale companiilor de stat, o serie de măsuri pentru stimularea creării de noi locuri de muncă şi amânarea coplăţii în sistemul medical.

"Aş spune că s-au încheiat cu succes negocierile cu partenerii noştri internaţionali - Comisia Europeană, FMI şi Banca Mondială - privind angajamentele asumate de România pentru cea de-a şasea revizie a acordului cu instituţiile financiare internaţionale, respectiv modul cum ne-am îndeplinit performanţele economice şi financiare la finele lunii iunie. De asemenea, scrisoarea de intenţie, documentele negociate, prevăd obiectivele pentru următoarea perioadă de timp, deci trei luni, până la 30 septembrie", a declarat sâmbătă seară la încheierea discuţiilor cu reprezentanţii instituţiilor internaţionale ministrul Finanţelor, Florin Georgescu. El a spus că în cadrul negocierilor s-au asigurat sumele necesare pentru refacerea salariilor nominale ale funcţionarilor bugetari la nivelul din iunie 2010 şi pentru plata sumelor "reţinute necuvenit pensionarilor", corespunzător a şapte luni din acest an şi a nouă luni din anul care urmează.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
calendar,
privatizari,
salarii,
bugetari
/actualitate/concluziile-negocierilor-cu-fmi-tva-la-incasare-din-2013-si-calendar-de-privatizari-refacut-sumele-necesare-pentru-refacerea-salariilor-bugetarilor-au-fost-asigurate-9941745
9941745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.