DEZASTRU total!! Unul dintre cele mai cunoscute branduri TAIE în carne vie şi dă afară un SFERT dintre angajaţi. Fac un produs de care ştiu toţi românii, şi zeci de mii îl folosesc

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 iulie 2018 1802 afişări

DEZASTRU total!! Unul dintre cele mai cunoscute branduri TAIE în carne vie şi dă afară un SFERT dintre angajaţi. Fac un produs de care ştiu toţi românii, şi zeci de mii îl folosesc

HTC, producătorul taiwanez de smartphone-uri, îşi reduce efectivul de angajaţi cu 25% la nivel global, în contextul în care compania se chinuie să obţină profituri pe fondul vânzărilor în scădere, potrivit Fortune.

Compania va concedia 1.500 de persoane în Taiwan, aproximativ un sfert din forţa de muncă de 6.450 de persoane la nivel global, scrie Reuters. HTC era un gigant mondial care vindea 1 din 10 smartphone-uri pe pieţele globale, însă în ultimii ani nu a putut ţine pasul cu Apple, Samsung sau alţi producători chinezi.

„Acest plan ne va da mai multă flexibilitate în gestiunea resurselor pentru a continua”, a transmis compania pentru Reuters.

Concedierile vor fi finalizate în luna octombrie, când se va finaliza şi tranzacţie dintre HTC şi Google de luna trecută, în cadrul căreia Google a plătit 1,1 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o parte din divizia de design a HTC. Ca parte din înţelegere, 2.000 de ingineri ai HTC se vor muta la Google, potrivit The Verge.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
htc,
taiwan,
concedieri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.