Computerul tău se numără printre cele 277.000 care nu vor mai funcţiona luni? Află unde poţi verifica

Autor: Dorin Oancea Postat la 06 iulie 2012 54 afişări

FBI a creat un site special care avertizează că în jur de 277.000 de computere din lumea întreagă nu vor mai dispune de internet de luni, în urma infectării cu DNS Changer Malware, în urmă cu circa un an. Numărul computerelor infectate a scăzut, de la circa 360.000 în aprilie.

Problema a apărut în urmă cu mai bine de un an, atunci când un grup de hackeri a derulat o falsă campanie publicitară online, pentru a prelua controlul a circa 570.000 de computere. Lucrând la anihilarea reţelei, agenţii FBI au constatat că în cazul în care vor opri serverele hackerilor, care controlau computerele infectate, victimele vor rămâne fără conexiune la internet. FBI a pus la punct o reţea sigură, apelând la o companie privată, care a instalat două servere menite să preia atribuţiile serverelor folosite de hackeri.

O animaţie care prezintă evoluţia infectărilor cu DNS Changer din ianuarie până în martie 2012

Dar sistemul va fi oprit luni, 9 iulie şi, cum multe victime nici nu ştiu că au computerele infectate, probabil vor avea de suferit. Oricum, malware-ul hackerilor a creat probleme maşinilor infectate, afectând calitatea conexiunii la interent şi dezactivând antiviruşii.

O ilustraţie a ţărilor cele mai afectate - România se află pe hartă

Afectate nu sunt numai computerele simplilor cetăţeni; circa 50 de mari companii au calculatoarele infectate. FBI a pus la dispoziţia userilor un site - http://www.dcwg.org - care oferă informaţii despre problema de luni, dar şi posibilităţi de a verifica starea sistemului şi de a elimina DNS Changer. Chiar dacă nu se află în topul tărilor cu probleme, România apare pe harta computerelor infectate, care ar putea rămâne fără conexiune la internet.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Computer,
FBI,
DNS Changer Malware,
internet
/actualitate/computerul-tau-se-numara-printre-cele-277-000-care-nu-vor-mai-functiona-luni-afla-unde-poti-verifica-9822771
9822771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.