Compromisul cerut de Kremlin să oprească războiul

Autor: Laura Buciu Postat la 16 martie 2022 93 afişări

Kremlinul a declarat că ideea unei Ucraine demilitarizate, cum este şi Austria, ar putea fi compromisul pentru a pune capăt războiului. dacă Ucraina va fi de acord, ţara nu va mai putea adera la NATO.

Compromisul cerut de Kremlin să oprească războiul

„Aceasta este o variantă care este discutată în prezent şi care ar putea fi, într-adevăr, văzută ca un compromis”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenţia de presă rusă de stat RIA.

Termenii demilitarizării la care s-ar aştepta Rusia nu sunt clari încă, dar se pare că se sugerează că Ucraina ar trebui să îşi menţină statutul de neutralitate.

Cu toate acestea, ţara ar avea în continuare propriile forţe armate.

Austria, de exemplu. are propria armată, dar este obligată la neutralitate prin Tratatul din 1955 şi prin Constituţia sa, care interzic intrarea în alianţe militare şi înfiinţarea de baze militare străine pe teritoriul statului austriac, potrivit Sky News.

Printr-un acord similar, este posibil ca Ucraina să nu poată adera la NATO.

NATO ik-a promis, însă, Ucrainei, încă din 2008 că va deveni, cândva, membră a Alianţei.

Rusia a declarat că nu poate permite ca acest lucru să se întâmple şi a spus că o posibilă aderare este parte a motivului invaziei sale.

Declaraţia Kremlinului vine după ce un consilier de rang înalt al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că discuţiile cu Rusia au fost „foarte dificile", dar că există „cu siguranţă loc de compromis".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
ucraina,
austria

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.