Complot împotriva ambasadorului saudit la Washington: Doi iranieni au fost inculpaţi

Postat la 12 octombrie 2011 25 afişări

Secretarul american al Justiţiei Eric Holder a anunţat marţi inculparea a doi cetăţeni iranieni, acuzaţi că au încercat să îl asasineze pe ambasadorul Arabiei Saudite la Washington în cadrul unui complot "conceput, organizat şi condus" de Iran.

Manssor Arbabsiar şi Gholam Shakuri sunt acuzaţi de participare la acest complot "condus de elemente din cadrul Guvernului iranian", a declarat Holder într-o conferinţă de presă. Manssor Arbabsiar, care dispune de dublă naţionalitate, americană şi iraniană, a fost arestat la 29 septembrie pe aeroportul Kennedy din New York şi va trebui să compară în faţa unui judecător din Manhattan în cursul zilei de marţi, a precizat Departamentul Justiţiei într-un comunicat. El riscă închisoarea pe viaţă. Gholam Shakuri nu a fost însă arestat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
complot,
ambasador,
arabia saudita,
complot
/actualitate/complot-impotriva-ambasadorului-saudit-la-washington-doi-iranieni-au-fost-inculpati-8857207
8857207
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.