Companiille de tehnologie încep să se restructureze una câte una: Grupul de software Salesforce a anunţat că dă afară 10% din personal, adică 8.000 de oameni, şi reduce accelerat spaţiile de birouri

Postat la 06 ianuarie 2023 38 afişări

Companiille de tehnologie încep să se restructureze una câte una: Grupul de software Salesforce a anunţat că dă afară 10% din personal, adică 8.000 de oameni, şi reduce accelerat spaţiile de birouri

Salesforce a anunţat că intenţionează să concedieze aproximativ 10% din forţa de muncă, devenind cel mai recent grup tehnologic care îşi reduce costurile în condiţiile în care companiile strâng cureaua pentru a face faţă încetinirii economice, scrie FT.

Grupul de software, care avea aproximativ 73.541 de angajaţi la sfârşitul lunii ianuarie 2022, a anunţat miercuri că va închide, de asemenea, unele birouri, ca parte a planului său de restructurare pentru a îmbunătăţi marjele operaţionale.

"Mediul rămâne dificil, iar clienţii noştri adoptă o abordare mai cumpătată în deciziile lor de cumpărare", a declarat miercuri Marc Benioff, directorul general, într-o scrisoare adresată angajaţilor.

Măsura vine în contextul în care companiile din domeniul tehnologiei au anunţat un val de reduceri drastice de personal în ultimele luni.

"Pe măsură ce veniturile noastre au accelerat în timpul pandemiei, am angajat prea mulţi oameni, ceea ce a condus la această criză economică cu care ne confruntăm acum, iar eu îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru", a spus Benioff.

Salesforce s-a confruntat cu o perioadă dificilă în ultimele luni. S-a aflat sub presiunea fondului de investiţii activist Starboard Value, care a preluat o participaţie anul trecut şi care cere grupului de software cloud să îşi mărească marjele. În octombrie, Starboard a declarat că societatea nu a profitat de poziţia sa de lider de piaţă.

În noiembrie, codirectorul general Bret Taylor şi-a anunţat plecarea, în timp ce alţi directori de top, inclusiv directorul de produse Tamar Yehoshua şi Stewart Butterfield, directorul general al serviciului de mesagerie Slack, deţinut de Salesforce, au plecat şi ei.

Salesforce se aşteaptă să suporte cheltuieli de aproximativ 1,4 miliarde de dolari până la 2,1 miliarde de dolari asociate noului său plan de restructurare.

Se aşteaptă ca aproximativ 1 miliard până la 1,4 miliarde de dolari din aceste cheltuieli să fie legate de tranziţia angajaţilor, plăţi compensatorii, beneficii pentru angajaţi şi compensaţii pe bază de acţiuni. Se estimează că taxele de retragere din cauza reducerii spaţiului de birouri vor fi de aproximativ 450 milioane de dolari până la 650 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.