Companiile ungare încep ofensiva din Serbia, ajutate de la Budapesta

Autor: Catalina Apostoiu Postat la 26 aprilie 2021 178 afişări

Compania ungară de procesare a metalelor Metal Shredder anunţa recent că intenţionează să finalizeze construcţia unei fabrici în Becej, Serbia, până în 2023, potrivit Seenews.

Companiile ungare încep ofensiva din Serbia, ajutate de la Budapesta

Potrivit ambasadorului Ungariei în Belgrad, Atila Pinter, 25 mil. euro au fost alocaţi pentru susţinerea a nouă companii ungare care investesc în Serbia, investiţiile totale situându-se la aproximativ 75 milioane de euro.

Compania ungară de procesare a metalelor Metal Shredder anunţa recent că intenţionează să finalizeze construcţia unei fabrici în Becej, Serbia, până în 2023, potrivit Seenews.

Ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului Peter Szijjarto declara luna trecută că MSH inten­ţionează să investească 546 milioane de forinţi (1,5 mln euro) în construirea unei fabrici în Serbia şi că guvernul ungar va susţine investiţia cu un grant de 325 mln forinţi.

O altă companie ungară, UBM Trade, vrea să investească 20 mil.  euro în construcţia unei fabrici de nutreţuri pentru animale în Sid, nordul Serbiei. Fabrica urmează a fi lansată până în 2022 şi va angaja 50 de persoane în prima fază de dezvoltare.

Purtătorul de cuvânt al Parla­mentului Voievodinei, Istvan Pasztor, anunţa recent sosirea a aproximativ 50 de companii ungare în Serbia, majoritatea urmând să-şi desfăşoare activitatea în Voievodina, potrivit Serbian Monitor.

„Aproximativ 50 de companii ungare vor sosi în Serbia. Este o alegere firească pentru că aceste firme văd Voievodina ca un spaţiu sigur pentru realizarea investiţiilor lor“, decara Pastor.

Acesta a adăugat că guvernul ungar susţine investiţiile cu granturi de aproximativ 50 milioane de euro.

La începutul acestui an, ambasadorul Ungariei în Belgrad, Atila Pinter, anunţa că guvernul său a alocat milioane de euro pentru susţinerea companiilor ungare care investesc în Serbia. Potrivit acestuia, 25 milioane de euro au fost alocaţi pentru susţinerea a 9 companii ungare care investesc în această ţară, investiţiile totale situându-se la aproximativ 75 milioane de euro, potrivit N1info.

Conform ministerului sârb al comerţului, Ungaria este un partener comercial major pentru Serbia, comerţul dintre cele două ţări totalizând 1,7 mld. euro în primele 10 luni ale anului trecut.

La finalul anului trecut, Szijjarto lăuda relaţiile dintre ţara sa şi Serbia, remarcând eforturile recente de consolidare a acestora.

Cele mai mari companii din Ungaria, inclusiv OTP Bank şi compania de petrol şi gaze MOL, joacă la rândul lor roluri-cheie în cadrul economiei sârbe, potrivit oficialului ungar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
serbia,
investitii,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.