Companiile retrag produse premium din Grecia, în urma importurilor paralele din România şi alte ţări

Postat la 15 aprilie 2013 26 afişări

Unele multinaţionale au început să retragă din Grecia bunurile de consum premium şi le înlocuiesc cu produse de generaţie anterioară, destinate pieţelor emergente, din cauza companiilor de distribuţie angro, care importă produsele mai ieftine ale acestor branduri din ţări vecine, precum România.

Companiile retrag produse premium din Grecia, în urma importurilor paralele din România şi alte ţări

 Grecia a fost clasificată ca piaţă de categoria B de mai multe multinaţionale producătoare de bunuri de consum, pentru a face faţă importurilor paralele ale companiilor angro, scrie cotidianul elen Kathimerini.

În trecut, Grecia obişnuia să fie o piaţă de referinţă pentru promovarea ultimelor produse ale companiilor, chiar dacă nu era printre cele mai mari la nivel global.

Companiile de distribuţie angro - dintre care unele deţin propriile lanţuri de retail - cumpără produse ale multinaţionalelor din alte state UE, precum Bulgaria, România sau Italia, pentru a le revinde în Grecia. Bunurile mai scumpe ale unei multinaţionale sunt concurate astfel de propriile produse mai ieftine, destinate pieţelor cu putere de cumpărare mai redusă.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/companiile-retrag-produse-premium-din-grecia-in-urma-importurilor-paralele-din-romania-si-alte-tari-10748455
10748455
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.