Companiile care publică preţuri de referinţă pentru petrol au cerut evaluări independente

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 23 mai 2013 26 afişări

Companiile care publică preţuri de referinţă în domeniul energiei, între care Platts, au comandat evaluări independente ale metodelor de calcul folosite, după apeluri făcute de autorităţile de reglementare anul trecut pentru măsuri de prevenire a manipulării pieţei, relatează Bloomberg.

Platts, divizie a McGraw Hill Financial, a fost percheziţionată săptămâna trecută în cadrul unei investigaţii a Comisiei Europene legată de stabilirea preţului petrolului. Compania a anunţat că evaluarea independentă a practicilor sale va începe în iunie şi va fi finalizată în acest an.

Evaluările solicitate de Argus Media şi ICIS, parte a Reed Business Infomation, vor fi finalizate în octombrie.

Aceste evaluări, care au precedat investigaţia europeană şi au loc separat, vor analiza dacă agenţiile respective respectă propriile metode de stabilire a preţurilor.

Companiile de profil au reacţionat astfel la apelurile autorităţilor de reglementare pentru controale "stricte" în vederea prevenirii manipulării şi distorsionării preţurilor en-gros ale mărfurilor, de la petrol la benzină.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ENERGIE,
PREŢURI,
/actualitate/companiile-care-publica-preturi-de-referinta-pentru-petrol-au-cerut-evaluari-independente-10897451
10897451
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.