Compania care a creat "Candy Crush", evaluată la 7 miliarde de dolari

Postat la 26 martie 2014 27 afişări

Compania King Digital Entertainment, înregistrată în Irlanda, creatorul popularului joc video "Candy Crush", a atras 500 milioane de dolari prin listarea la bursa de la New York şi este evaluată la peste 7 miliarde de dolari, şi va debuta în şedinţa de tranzacţionare de miercuri.

Compania care a creat "Candy Crush", evaluată la 7 miliarde de dolari

 Compania a anunţat că a derulat oferta publică iniţială la un preţ de 22,5 dolari pe acţiune, la mijlocul intervalului de 21-24 de dolari din prospect, potrivit Wall Street Journal.

Listarea King Digital Entertainment a atras finanţare de 350 milioane de dolari pentru companie şi alte 150 milioane de dolari pentru investitorii şi fondurile de capital de risc care au finanţat producătorul de jocuri. Compania şi acţionarii săi au vândut în total 22,2 milioane de acţiuni, iar băncile care au subscris şi intermediat operaţiunea pot plasa la o dată ulterioară alte 3,3 milioane de titluri.

"Candy Crush Saga", de departe cel mai de succes joc din portofoliul companiei, a avut în luna februarie 97 de milioane de utilizatori activi zilnic, fiind una dintre cele mai de succes aplicaţii pentru smartphone-uri şi tablete din punct de vedere al numărului de clienţi şi veniturilor generate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/compania-care-a-creat-candy-crush-evaluata-la-7-miliarde-de-dolari-12336357
12336357
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.