Compania aeriană care le va permite pasagerilor să călătorească fără mască. Pentru cine se va aplica măsura

Autor: Andra Stroe Postat la 20 iulie 2020 123 afişări

Compania aeriană care le va permite pasagerilor să călătorească fără mască. Pentru cine se va aplica măsura

Delta Air Lines va cere de acum încolo analize medicale pasagerilor care nu pot purta măşti din motive de sănătate - şi le solicită să reconsidere decizia de a zbura, pe fondul ravagiilor provocate de pandemia de coronavirus. Se adaugă astfel un nou set de reguli de protecţie pentru pasageri, care sunt deja obligaţi să poarte măşti în timpul zborurilor, în timpul îmbarcării şi în zonele de aşteptare. Dacă nu se conformează, aceştia se vor confrunta cu interdicţia de a zbura pe viitor, scriu cei de la CNN.

„Încurajăm clienţii care nu pot purta mască din cauza unei condiţiilor de sănătate să renunţe la planurile de călătorie", se arată în declaraţie. „În cazul în care decid să călătorească, vor fi bineveniţi să zboare la finalizarea unei consultări virtuale înainte de plecarea spre aeroport, pentru a asigura siguranţa tuturor, deoarece nimic nu este mai important."

Consultaţia virtuală va fi realizată prin telefon de către compania STAT-MD. Delta va folosi rezultatul screeningului pentru a determina dacă pasagerul respectiv poate zbura fără mască.

În iunie, Delta (DAL) a spus că pasagerii care nu respect obligativitatea purtării măştii sau alte cerinţe de siguranţă „riscă suspendarea viitoarelor privilegii de zbor cu Delta”.

Delta este una dintre numeroasele companii aeriene americane care au căutat recent să consolideze utilizarea măştilor în timpul zborului. United Airlines a anunţat în iunie că cei care refuză să poarte mască ar putea fi incluşi pe o listă de restricţii de călătorie. Şi American Airlines a solicitat tuturor pasagerilor - cu excepţia copiilor şi a celor cu dizabilităţi sau care din motive medicale nu pot purta măşti - să folosească această modalitate de protecţie în timpul zborului.

CEO-ul Delta, Ed Bastian, a declarat într-un memoriu adresat angajaţilor că operatorul aerian „a interzis deja unor pasageri să călătorească în viitor cu Delta pentru că au refuzat să poarte măşti la bord”.

În ciuda regulilor stabilite de companiile aeriene, Bastian a cerut mai multe reglementări din partea guvernului federal pentru promovarea purtării măştilor. „Am avut aceste discuţii cu Casa Albă”, a declarant el pentru CNN.

Secretarul Transporturilor, Elaine Chao, a declarat la un eveniment din 3 iunie, găzduit de Politico, că s-a opus unei cerinţe federale privind măştile. Ea a spus că problema ar trebui să fie decisă de companiile aeriene şi reprezentanţii sindicatelor din industrie. „Atunci când guvernul federal se implică, avem tendinţa de a fi inflexibili şi, odată ce am introdus o regulă în vigoare, este nevoie de mult timp pentru a elimina această regulă dacă se schimbă condiţiile”, a explicat Chao.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
delta,
pasageri

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.