Comoara din gunoaie. Cum arunca omenirea aur in valoare de milioane de dolari anual fara sa-si dea seama

Postat la 02 august 2013 564 afişări

Cursa pentru aur este tot mai intensa in ultimul timp, din cauza politicilor monetare agresive adoptate de bancile centrale din intreaga lume. Ca sa faca fata cererii crescute, tone de roca sunt zdrobite zilnic in cautarea pretiosului metal pe care cei mai multi dintre noi il aruncam la gunoi fara sa ne dam seama.

 Comoara din gunoaie. Cum arunca omenirea aur in valoare de milioane de dolari anual fara sa-si dea seama

 Gunoiul pe care il aruncam contine aur. Aceasta nu este o figura de stil. Aur in valoare de milioane de dolari zace in gropile de gunoi din toata lumea, metalul pretios fiind ascuns in componentele electronicelor uzate.

Odata cu cererea tot mai mare pentru electronice, productia de gadgeturi a crescut si ea. Folosind niste tehnici de reciclare speciale, aceste metale pot fi recuperate si repuse in vanzare, contra unor profituri insemnate, intr-un proces care poarta numele de “minerit urban”.

Iata o serie de date interesante, stranse de Global e-Sustainability Initiative, despre acest proces:

- La nivel mondial, in electronicele de pretutindeni se gasesc 320 tone de aur, in valoare de 16 miliarde de dolari si 7.500 tone de argint in valoare de cinci miliarde de dolari.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comoara-din-gunoaie-cum-arunca-omenirea-aur-in-valoare-de-milioane-de-dolari-anual-fara-sa-si-dea-seama-11199574
11199574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.