Comisiile de cultură: Narcisa Iorga - aviz negativ pentru CNA. Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu - avize pozitive

Autor: Eliana Radulescu Postat la 03 decembrie 2014 41 afişări

Comisiile de cultură ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat, miercuri, aviz negativ cu privire la numirea Narcisei Iorga ca membru în CNA, celelalte două propuneri - Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu - primind avize pozitive.

Comisiile parlamentare de cultură s-au reunit, miercuri dimineaţă, pentru a audia candidaţii propuşi ca membri în CNA de către Preşedinţie - Narcisa Iorga şi Guvern - Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu.

În ceea ce priveşte candidatura Narcisei Iorga, au fost înregistrate 18 voturi "împotrivă" şi 7 "pentru", a precizat, la sfârşitul şedinţei, preşedintele Comisiei pentru cultură a Senatului, Georgică Severin.

Potrivit lui Severin, ceilalţi doi candidaţi care au fost audiaţi de către cele două comisii parlamentare, Radu Călin Cristea şi Gabriel Tufeanu, au primit avize favorabile, de admitere a candidaturii.

Severin a menţionat că Radu Călin Cristea a întrunit 18 voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", iar Gabriel Tufeanu a primit 14 voturi "pentru" şi 11 voturi "împotrivă".

Comisiile urmează să prezinte raportul plenului reunit. Miercuri, de la ora 13.30, urmează să se desfăşoare şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului, având pe ordinea de zi şi aceste nominalizări pentru completarea CNA.

La sfârşitul lunii septembrie, Narcisa Iorga a fost propusă pentru un nou mandat de membru titular în CNA, de preşedintele Traian Băsescu, iar Radu Călin Cristea a fost la rândul său propus pentru un nou mandat, de Guvern. Totodată, Guvernul l-a propus ca membru titular în CNA pe Gabriel Tufeanu.

Consiliul Naţional al Audiovizualului şi-a încheiat activitatea la sfârşitul lunii octombrie şi o va mai putea relua abia după ce Parlamentul va numi noi membri în locul celor ale căror mandate au expirat, respectiv Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Radu Călin Cristea şi Christian Mititelu.

Pentru ca o şedinţă a CNA să poată să aibă loc, Consiliul trebuie să aibă un cvorum de opt din cei 11 membri numiţi, potrivit Legii audiovizualului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COMISIE CULTURĂ,
CNA,
/actualitate/comisiile-de-cultura-narcisa-iorga-aviz-negativ-pentru-cna-radu-calin-cristea-si-gabriel-tufeanu-avize-pozitive-13697873
13697873
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.