Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 07 iulie 2021 37 afişări

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei, anunţă liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş.

Comisia Europeană suspendă aprobarea planului de redresare al Ungariei

„Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orbán. Bun”, scrie pe Twitter Dacian Cioloş.

El reaminteşte că grupul din Parlamentul European al cărui lider este, Renew Europe, a cerut suspendarea PNRR al Ungariei.

„De ce? Pentru că astăzi nu avem garanţii că banii vor ajunge la ungurii cinstiţi şi merituoşi - şi nu la apropiaţii lui Orban”, adaugă Cioloş.

Liderul grupului Renew din Parlamentul European, Dacian Cioloş, i-a cerut săptmâna trecută Ursulei von der Leyen să nu aprobe PNRR al Ungariei pentru ca cele şapte miliarde de euro „să nu ajungă în buzunarele greşite”, în condiţiile în care Ungaria nu recunoaşte competenţa Parchetului European.

„Dragă Ursula, Vă scriem pentru a ne exprima îngrijorările. Până la 12 iulie va trebui <să aprobaţi> planul de recuperare şi rezilienţă al lui Viktor Orbán. Ungaria este eligibilă să primească până la 7 miliarde de euro. Şi totuşi veţi avea foarte puţine mijloace pentru a vă asigura că aceşti bani nu ajung în buzunarele greşite - după cum ştiţi, regimul Orbán nu recunoaşte competenţa Parchetului European. Frauda în Ungaria lui Viktor Orbán este endemică - sau pentru a cita Comisia: este <sistemică>. În 2020, serviciile dvs. au constatat inadecvarea cadrului anticorupţie al Ungariei şi că <ancheta şi urmărirea penală par mai puţin eficiente în Ungaria decât în alte state membre> şi <lipsesc acţiuni sistematice determinate pentru urmărirea penală a corupţiei la nivel înalt>”, potrivit scrisorii semnată de Dacian Cioloş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cioloş,
ce,
pnrr

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.