Comisia Europeană întinde o mână guvernului de la Bucureşti. Raportul pe MCV, neaşteptat de conciliant

Autor: Iulian Anghel Postat la 31 ianuarie 2013 14 afişări

Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) publicat ieri a provocat destulă frustrare la Bucureşti, deşi este mai puţin critic decât se anticipa.

Raportul privind MCV - o formă de monitorizare a Justiţiei ce este aplicată de Comisie doar României şi Bulgariei şi de care Bucu reştiul ar dori să scape, dar nu poate - ar fi trebuit să apară la finele anului trecut, dar a fost amânat din cauza campaniei electorale. Premierul Victor Ponta s-a arătat de ranjat de ceea ce el a numit unele inexac tităţi din raport care, în opinia sa, ar fi fost evitate dacă Bucureştiul ar fi fost consultat şi nu doar monitorizat. Preşedintele Traian Băsescu, care aseară s-a întors din turneul din America Latină, nu a dorit să comenteze documentul arătând că nu a avut timp suficient să-l studieze. În mod cu totul neuzual, Bruxelles-ul nu a pus la dis po ziţia autorităţilor de la Bu cureşti documentul înainte de a fi publicat, aşa că premierul a ţinut să arate că obser vaţiile privind faptul că unii miniştri con sideraţi in compatibili de Agenţia Na ţională de Integritate (ANI) ar mai fi în funcţii sunt inexacte.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-intinde-o-mana-guvernului-de-la-bucuresti-raportul-pe-mcv-neasteptat-de-conciliant-10534985
10534985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.