Comisia Europeană estimează o creştere economică de 0,8% pentru România în acest an şi de 2,2% pentru anul următor

Postat la 07 noiembrie 2012 6 afişări

România va înregistra o creştere economică de 0,8% în acest an, principalele riscuri fiind incertitudinea politică şi un impact peste aşteptări al secetei, urmând ca anul următor avansul PIB să se accelereze la 2,2%, potrivit noilor estimări ale Comisiei Europeană (CE).

Pentru anul 2014, CE se aşteaptă la o creştere a PIB de 2,7%, potrivit prognozei economice de toamnă 2012-2014. Comisia estima în raportul din primăvară privind perspectivele economice un avans de 1,4% pentru România în acest an şi de 2,9% în 2013. Declaraţia comună a reprezentanţilor CE, FMI şi Băncii Mondiale după misiunea din această vară la Bucureşti, pentru evaluarea acordului de finanţare a României, a luat în calcul o creştere de aproximativ 1% a PIB în acest an, urmată de 2,5% anul următor. "Creşterea economică pentru 2012 este estimată a fi relativ redusă, la circa 0,8%, cererea internă fiind principalul motor de creştere. Seceta severă din timpul verii, declinul încrederii consumatorilor şi dificultăţile în accesarea de fonduri UE indică o perspectivă negativă. Activitatea economică slabă este aşteptată să afecteze crerea de import, menţinând deficitul de cont curent stabil. Principalele riscuri pentru 2012 sunt continuarea incertitudinilor politice interne, care ar putea crşte costuriled e finanţare şi limita investiţiile, şi un impact peste aşteptări al secetei asupra agriculturii", se arată în raport.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-europeana-estimeaza-o-crestere-economica-de-0-8-pentru-romania-in-acest-an-si-de-2-2-pentru-anul-urmator-10281058
10281058
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.