Comisia Europeană cere Olandei, care critică încălcarea regulilor fiscale, să respecte pragul de deficit de 3%

Postat la 02 martie 2012 16 afişări

Comisia Europeană (CE) se aşteaptă ca Olanda, ţară "foarte vocală" la adresa altor state care încalcă regulile fiscale, să respecte pragul de deficit bugetar de 3%, în pofida înrăutăţirii prognozelor economice, care indică un deficit peste acest nivel.

"Olanda este o ţară foarte vocală când a fost vorba de aplicarea regulilor fiscale. Este natural să ne aşteptăm ca Olanda să aibă aceeaşi abordare în privinţa propriei politici", a declarat purtătorul de cuvânt Amadeu Altafaj. Declaraţia oficialului european survine după publicarea de date macroeconomice revizuite de către autorităţile olandeze. Olanda se aşteaptă acum la o contracţie de 0,75% pentru anul în curs, faţă de 0,5% cât anticipa în decembrie. Dacă nu au loc modificări, deficitul bugetar pentru acest an ar putea urca la 4,5% şi să rămână peste limita de 3% anul următor, dar şi în 2014 (4,1%) şi 2015 (3,3%).

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
deficit,
prag,
olanda,
economie
/actualitate/comisia-europeana-cere-olandei-care-critica-incalcarea-regulilor-fiscale-sa-respecte-pragul-de-deficit-de-3-9361240
9361240
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.