Comisia Europeană ar putea sancţiona Spania pentru că nu a redus deficitul bugetar

Postat la 14 februarie 2012 11 afişări

Comisia Europeană (CE) ar putea sancţiona Spania pentru că a amânat implementarea unor măsuri de austeritate înainte de alegerile din luna martie şi a supraestimat deficitul bugetar de anul trecut pentru ca cifrele din 2012 să arate mai bine, au declarat surse apropiate situaţiei.

Totodată, CE consideră că Spania nu acţionează suficient de rapid în privinţa deteriorării finanţelor publice estimată pentru 2012, riscând creşterea economică din următorii ani, au afirmat surse oficiale europene. Întrebat dacă Olli Rehn, comisarul european pentru Economie şi politică monetară, va recomanda miniştrilor Finanţelor din zona euro să adopte sancţiuni împotriva Madridului, una dintre surse a spus: "Este foarte probabil". "Nu vrem să facem asta. Dar dacă există o deviere, dacă este aproape inevitabil, vom fi nevoiţi să o facem", a adăugat el.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
spania,
comisia europeana,
sanctiune,
deficit
/actualitate/comisia-europeana-ar-putea-sanctiona-spania-pentru-ca-nu-a-redus-deficitul-bugetar-9234823
9234823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.