Comisia Europeana a publicat raportul privind justitia din Romania. Care sunt cerintele Comisiei

Postat la 20 iulie 2011 10 afişări

Comisia Europeana a dat publicitatii miercuri raportul privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), facand recomandari pentru tara noastra. Vezi mai jos care sunt cerintele Comisiei Europene.

• Sunt necesare masuri suplimentare anticoruptie, mai ales in administratia locala

Comisia Europeana considera ca Romania trebuie sa adopte "masuri suplimentare pentru prevenirea si combaterea coruptiei, in special la nivelul administratiei locale", conform raportului privind progresele inregistrate in urma aplicarii MCV.

Comisia Europeana precizeaza ca in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV) au fost stabilite pentru Romania patru obiective de referinta.

• E necesar un angajament pentru rezultate mai bune in confiscarea averilor

CE noteaza in raportul privind MCV ca va fi necesar un angajament pentru a pune in aplicare noile coduri, pentru a adopta deciziile de restructurare a sistemului judiciar, pentru a consolida politica anticoruptie si pentru rezultate mai bune in confiscarea averilor nejustificate.

"In perioada urmatoare va fi necesar un angajament continuu pentru a pune in aplicare noile coduri, pentru a adopta deciziile necesare restructurarii sistemului judiciar, pentru a consolida politica anticoruptie si pentru a se inregistra rezultate mai bune in confiscarea bunurilor a caror provenienta nu poate fi justificata si in aplicarea de sanctiuni disuasive in cazurile de incompatibilitate", sustine Comisia Europeana.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
justitie,
comisia europeana,
raport,
cerinte,
comisie
/actualitate/comisia-europeana-a-publicat-raportul-privind-justitia-din-romania-care-sunt-cerintele-comisiei-8510062
8510062
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.