Comisia de selecţie a candidaţilor pentru CEDO, făcută publică de MJ

Postat la 24 mai 2013 31 afişări

Ministerul Justiţiei (MJ) a anunţat componenţa comisiei de selecţie a candidaţilor României pentru funcţia de judecător al CEDO, în care se află, printre alţii, judecătoarea ICCJ Cristina Tarcea şi doi profesori cu funcţii de conducere la Universitatea Bucureşti şi Universitatea "Babeş-Bolyai".

Comisia de selecţie a candidaţilor pentru CEDO, făcută publică de MJ

 Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, joi seară, de MJ, cei nouă membri ai comisiei sunt ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, Avocatul Poporului, Anastasiu Crişu, agentul guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), Catrinel Brumar, vicepreşedintele CSM, Adrian Bordea, judecătoarea instanţei supreme Cristina Tarcea, prodecanul Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Simina Tănăsescu, prorectorul Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Radu Catană, şi directorul Direcţiei Afaceri Europene şi Drepturile Omului din MJ, Mădălina Manolache.

Comisia va selecta propunerile de candidaţi, iar Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) va alege, în final, dintre trei nume propuse de România.

În 9 mai, preşedintele Curţii Constituţionale (CC), Augustin Zegrean, a declarat, după ce instituţia pe care o conduce a decis că Guvernul propune candidaţii la funcţia de judecător la CEDO, că APCE îi poate respinge pe aceştia, situaţie în care se reia procedura.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/comisia-de-selectie-a-candidatilor-pentru-cedo-facuta-publica-de-mj-10898559
10898559
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.